srijeda, 12. prosinca 2012.

MICHELLE KWAN

Rođena je 7. srpnja 1980. godine u mjestu Torrance u Kaliforniji. Ona je poznata  američka klizačica koja je dva puta za redom osvajala olimpijske medalje 1998. i 2000. godine te čak pet puta postajala Svjetskom prvakinjom 1996., 1998., 2000., 2001. i 2003. godine. Ne smijemo zaboraviti kako je devet puta osvajala američka prvenstva zbog čega je postala jednom od najboljih sportašica svih vremena.
Natjecala se skoro deset godina na najvećem mogućem nivou zbog čega se smatrala jednom od najvećih klizačica svih vremena. U to je vrijeme održavala svoj status kao najbolja američka klizačica te kao jedna od najpopularnijih američkih sportašica.

Ozbiljne treninge započela je  kada je imala osam godina. Naime radilo se o tri do četiri sata treninga na dan sa buđenjima u tri ujutro. Ali nažalost njezina obitelj nije imala novaca da plati treninge.


Sreća da je njezin talent tada bio prepoznat tako da joj je bilo ponuđeno korištenje klizališta u Kaliforniji. Naime nakon što je završila njezina profesionalna karijera, odlučila je završiti fakultet tako je 2009. godine diplomirala na području međunarodnih studija, a nakon toga upisala je poslijediplomski studij i diplomirala 2011. godine. Ona je osvojila: 9 srebrnih medalji, 3 bronce, te 7 zlatnih medalja. Bila je izvrsna klizačica.

Iako više ne kliže, još uvijek je rado viđena osoba gdje god se pojavi, a da ne pričamo o tome kako će se njezini rezultati još dugo vremena gledati kao nedodirljivi, budući da se u jednom trenutku radilo o pravom talentu koje se ne rađa svaki dan.

Broj komentara: 8:

  1. Stvarno ima velik talent, šteta što više ne kliže

    OdgovoriIzbriši
  2. Po njenim rezultatima se vidi da je naporno trenirala

    OdgovoriIzbriši
  3. Klizanje je jako lijep sport... Baš mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  4. Buđenje u 3 ujutro da ode na trening???

    OdgovoriIzbriši
  5. Pogledala sam ju malo na youtubeu jako lijepo kliže!

    OdgovoriIzbriši
  6. Stvarno je bila izvrsna klizačica,šteta što više ne kliže,drago mi je da je rado viđena gdje god se pojavi

    OdgovoriIzbriši